НАЗК перевірить порушення щодо тендеру на будівництво за кошти ЄБРР сміттєпереробного комплексу у Львові вартістю понад 1.2 млрд гривень

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірить  факти порушень, що мали місце під час проведення Львівським комунальним підприємством «Зелене місто» тендеру на будівництво комплексу з переробки твердих побутових відходів. Про це повідомили у прес-службі відомої юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», що представляє інтереси компанії WTT Netherlands BV (Нідерданди).

Конкурс на будівництво сміттєпереробного комплексу у м. Львів проводився за правилами Європейського банку реконструкції та розвитку з 2018 по 2020 рік. На реалізацію проекту ЄБРР виділяє 35 млн євро.

Переможцем конкурсу, в якому брали участь 11 компаній, у жовтні 2020 року був визнаний консорціум компаній WTT та Axis Industries UAB (Литва). У листопаді 2020 року делегація консорціуму прибула до м. Львів для урочистого підписання контракту, однак «Зелене місто» повідомило про відстрочення підписання. Пізніше було ухвалене нове рішення про обрання переможцем тендеру компанії Control Process S.A. з пропозицією на понад 1 млн євро більше, ніж сума, запропонована «Axis-WTT».

За даними ЗМІ, вже після визначення «Axis-WTT» переможцем тендеру відбулась зустріч між заступником голови м. Львів з фінансово-економічних питань та керівником компанії Control Process, після якої «Зелене місто» оголосило саме Control Process новим переможцем тендеру.

При цьому посаду керівника ЛКП «Зелене місто» нині займає колишній співробітник Control Process.

«Перед НАЗК ініційовано перевірку щодо порушення обмежень, встановлених Законом України «Про запобігання корупції», щодо наявності конфлікту інтересів, який міг призвести до використання особою наданих їй службових повноважень чи пов’язаних з ними можливостей з метою одержання неправомірної вигоди або прийняття такої вигоди» , –  пояснили в юрфірмі «Ілляшев та Партнери».