За результатами державного фінансового аудиту на ДП «Антонов» виявлено факти неефективних управлінських дій та ризикових операцій

Державна аудиторська служба провела перевірку фінансово-господарської діяльності державного підприємства «Антонов» за період з 01 жовтня 2020 року по 01 серпня 2022 року. За результатами цієї перевірки контролюючим органом складено акт № 000800/21-13-а-2022, в якому на понад 290 сторінках Держаудитслужба перераховує численні порушення при фінансовому плануванні, здійсненні витрат, недотримання строків виконання контрактів та збитки внаслідок бездіяльності керівництва підприємства, що, серед іншого, призвела до втрати «Мрії» й інших літаків в аеропорту «Гостомель».

Втім, читачі можуть самі оцінити ситуацію та дії керівництва ДП «Антонов» – з повного тексту акту, який отримано в розпорядження редакції (можна ознайомитись тут).

Сподіваємось, що тепер правову оцінку діям службових осіб ДП «Антонов», що призвели до катастрофи у Гостомелі, нададуть Генеральна прокуратура, Нацпол та СБУ.