Заява державного стратегічного підприємства «Антонов»

В деяких “засобах масової інформації”, з’явилось повідомлення про ніби-то затримання сьогодні, 19 листопада 2020 року, німецькими прикордонниками в аеропорту «Лейпциг/Галле» ряду представників Державного підприємства «Антонов», які, начебто, на підставі підроблених документів намагалися в’їхати до Німеччини, з метою «взяття під контроль компанії «Antonov Logistics Salis GmbH», яка за допомогою літаків Державного підприємства «Антонов» надає Агентству НАТО з підтримки та постачання (NATO Support and Procurement Agency, NSPA) послуги з перевезень великогабаритних вантажів.
 
Така інформація не відповідає дійсності. Характерно, що її розповсюджують так звані «зливні бачки», тобто сайти в мережі Інтернет, які спеціалізуються на публікації неперевіреної інформації та на замовлення з певною метою.
 
Зокрема, Державне підприємство «Антонов» дійсно є мажоритарним учасником компанії «Antonov Logistics Salis GmbH», а саме власником 51 відсотка всіх часток в статутному капіталі компанії, і на законних підставах контролює таку компанію, а тому «брати її під контроль» у Державного підприємства «Антонов» жодної причини немає.
 
Також не відповідає дійсності й інформація про затримання представників Державного підприємства «Антонов».
 
Як Державне підприємство «Антонов» (у якого дійсно нещодавно змінився керівник), так і компанія «Antonov Logistics Salis GmbH» продовжують працювати в штатному режимі, в тому числі надавати послуги Агентству НАТО з підтримки та постачання.