«Ілляшев та Партнери»: Окружний адміністративний суд міста Києва припинив незаконні дії Міністерства освіти і науки щодо спроби змінити керівництво Національного авіаційного університету

Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив дію наказу Міністерства освіти і науки України від 7 жовтня 2020 року №342-к «Про виконання обов’язків ректора», яким було вирішено з 22.10.2020 призначити Р. Хращевського виконувачем обов’язки ректора Національного авіаційного університету.

Про це повідомила прес-служба відомої міжнародної юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», яка захищає інтереси позивача по справі – Ісаєнка Володимира Миколайовича.

Ухвалою від 23 жовтня 2020 року Окружний адміністративний суд міста Києва також заборонив Міністерству освіти і науки України призначати керівника НАУ та вчиняти будь-які інші дії щодо покладення обов’язків ректора університету на будь-яку особу.

«Згідно з Кодексом админістративного судочинства ухвала суду набрала законної сили негайно з моменту винесення, – прокоментував ситуацію старший партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери», заслужений юрист України Роман Марченко. – Будь-які особи, які будуть перешкоджати діяльності чинного в.о. ректора НАУ Артура Гудманяна, підлягатимуть кримінальній відповідальності за ст. 382 Кримінального кодексу «Невиконання судового рішення», що карається позбавленням волі на строк до вoсьми років».